Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa raportează profit de 3,2 mil. euro în primele nouă luni din 2020 şi prime brute subscrise de 70 mil. euro. Franz Weiler,CEO: Parcurgem o perioadă în care adaptarea continuă este necesară

Austriecii de la Uniqa raportează profit de 3,2 mil....

Autor: Cristina Bellu

23.11.2020, 12:42 251

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele nouă luni din 2020 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 70,2 milioane euro, conform IFRS, cu 4 procente sub cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior, evoluţie marcată de accentuarea efectelor generate de măsurile de reducere a ponderii asigurărilor RCA şi asigurărillor auto facultative pe segmentul de leasing în cadrul portofoliului companiei, dar şi în contextului creat de pandemie.

În acelaşi timp, profitul net total înregistrat de ambele companii Uniqa în perioada ianuarie-septembrie 2020 a fost de 3,2 milioane euro, conform IFRS, în conditiile creşterii volumului de daune pe segmentul asigurărilor auto, după ridicarea restricţiilor de mobilitate aplicate în perioada stării de urgenţă, arată datele transmise luni de oficialii Uniqa.

“Parcurgem o perioadă în care adaptarea continuă este necesară, iar centrarea pe client reprezintă principiul în baza căruia ne organizăm activitatea. De aceea, iniţiativele şi proiectele în care investim cele mai importante resurse au în focus nevoile cllienţilor şi transformarea digitală a companiei”, spune Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.

Pe segmentul de asigurări non-auto, compania a raportat o creştere de 10% faţă de perioada similară a anului trecut, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 26,1milioane euro, segmentele cu cea mai importantă contribuţie la această creştere continuând să fie asigurările de locuinţă, plus 10%, incendiu, plus 39% şi răspunderi, plus 47%.

Activitatea diviziei Uniqa Asigurări de Viaţă a înregistrat un volum de prime brute subscrise în valoare totală de 12,6 milioane euro, conform IFRS, cu 7% sub cea înregistrată în acelaşi interval din 2019.

La nivelul celui de-al treilea trimestru din 2020, linia de business a înregistrat un avans de 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior

“Pentru segmentul asigurărilor de viaţă, lunile de vară au adus o revenire spectaculoasă, în special în zona bancassurace, ceea ce ne oferă încredere pentru rezultatele  sfârşitului de an. Ne aşteptăm ca asigurările de viaţă să continue trendul înregistrat în ultimele două luni”, adaugă Valentin Coroiu, CEO UNIQA Asigurări de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO