Avertisment al preşedintelui BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai României: Sunt destul de optimist în privinţa evoluţiei economiei României pe termen scurt, dar nu acelaşi lucru pot spune pe termen lung. Avem proiecte, vrem să investim, discutăm cu Guvernul şi miniştri, toţi sunt de acord, dar apoi nimeni nu face nimic, nimeni nu vrea să ia vreo decizie

21 sep 2018 Autor: Cristian Hostiuc

Suma Chakrabarti, preşedintele BERD la întâlnirea de la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul finanţelor Eugen Teodorovici

Avem proiecte de investiţii pe care vrem să le facem în România, le discutăm cu guvernul, cu miniştrii, toţi sunt de acord, dar apoi nu se întâmplă nimic, nimeni nu ia nicio decizie.

Suma Chakrabarti, preşedintele BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai României, spune că creşterea economică de acum nu este suste­nabilă pe termen lung dacă auto­rităţile nu iau decizii care să vizeze infrastructura, educaţia, privatiza­rea, restructurarea companiilor de stat şi îmbună­tăţirea mediului economic şi social astfel încât tinerii să nu mai plece, iar românii care lucrează în afară să aibă un motiv să se întoarcă în ţară.  

„Sunt destul de optimist în privinţa evoluţiei economiei României pe termen scurt, dar nu acelaşi lucru pot spune pe termen lung. Dacă nu se iau decizii acum, creşterea economică nu va fi sustenabilă“, a spus el într-o discuţie cu ZF.  

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.09.2018

 
Cuvinte cheie:
berd
, presedinte
, termen lung
, termen
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide