Bănci și Asigurări

Avertismentul senatorului PNL Florin Cîţu: Urmează manipularea PSD pe deficitul bugetar. Ar trebui să scadă cu opt miliarde

Avertismentul senatorului PNL Florin Cîţu: Urmează...

Autor: Diana Grigore

01.10.2018, 14:36 334

„Urmează manipularea pe deficitul bugetar. Ultimele două luni ale anului cresc deficitul bugetar cu două puncte procentuale din PIB. Aproximativ. Asta este structură economiei, ăştia sunt -experţii- de la finanţe. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că în septembrie şi octombrie, deficitul bugetar trebuie să scadă (venituri mai mari sau cheltuieli mai mici) cu aproximativ opt miliarde lei. Asta este situaţia acum”, a scris senatorul PNL, Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Acesta afirmă că PSD nu va tăia din cheltuieli şi investiţii, iar oamenii vor plăti taxe mai mari şi mai multe.

„Ce urmează? PSD nu taie din cheltuieli, au prea multe promisiuni de satisfăcut şi prea mult de furat. A tot tăiat de la investiţii. La rectificarea bugetară le-au redus cu două miliarde lei. Aşa că urmează operaţiunea de manipulare -un deficit bugetar de 3.4% din PIB nu este un capăt de ţara. Se întâmplă şi la case mai mari. Bugetul de anul viitor va arată un deficit bugetar în scădere, etc. Acum ştiţi ce urmează şi de ce o să plătim taxe mai mari şi mai multe”, a adăugat Cîţu.

Deficitul bugetar a fost de 14,6 miliarde de lei, respectiv 1,54% din Produsul Intern Brut (PIB), în primele opt luni ale acestui an, o valoare cu 124,6% mai mare decât cea consemnată la aceeaşi dată a anului trecut şi o pondere din PIB dublă, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice. În primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 182,4 miliarde lei, reprezentând 19,3% din PIB, în timp ce cheltuielile bugetului general consolidat s-au majorat cu 18%, la 196,9 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO