Bănci și Asigurări

Aveţi datorii la bănci? Taxa ascunsă pe care majoritatea celor care îşi iau un credit o plătesc fără să ştie

Aveţi datorii la bănci? Taxa ascunsă pe care...

Autor: Mircea Nica

18.01.2020, 11:51 5871

În momentul în care vă luaţi un credit de la orice bancă din România, fie şi sub forma unei descoperiri de cont, trebuie să plătiţi o taxă de care puţini dintre clienţii instituţiilor bancare ştiu.

Astfel, potrivit informaţiilor confirmate pentru Business MAGAZIN şi Ziarul Financiar de surse din piaţă, în momentul în care accesaţi un credit mobiliar, veţi plăti o taxă de înregistrare a ipotecii mobiliare la acordarea creditului la Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară în valoare de 65,7 lei. Apoi, în fiecare an după acordarea creditului, încă 43,8 lei, la care se adaugă 21,9 lei la momentul în care doriţi să ştergeţi ipoteca mobiliară percepută la momentul rambursării integrale a creditului.

Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară este sistemul legal de publicitate mobiliară pentru ipoteci mobiliare, fiducii, avize specifice, creanţe securitizate şi obligaţiuni ipotecare, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO