Bănci și Asigurări

Aviva Asigurari se transforma in sucursala

27.10.2009, 23:16 104

Aviva Asigurari, unul din primii zece jucatori din piataasigurarilor de viata, membra a grupului britanic cu acelasi nume,se va transforma in sucursala a companiei din Irlanda agrupului.

Miscarea face parte dintr-un plan de reorganizare a grupuluiAviva, care intentioneaza sa transforme in sucursale (in bazadreptului de stabilire) toate companiile de asigurari din Europa,cu exceptia celei din Marea Britanie.

Dupa aderarea Romaniei la UE, companiile din spatiul comunitarpot activa pe piata locala folosind "pasaportul european", adicaprin intermediul unor sucursale, pentru a-si eficientiza costurile.Sucursalele nu trebuie sa raporteze catre Comisia de Supraveghere aAsigurarilor, asa cum fac asiguratorii infiintati potrivitlegislatiei locale. In prezent pe piata locala functioneaza 9sucursale ale unor asiguratori europeni, care in primul semestru ausubscris prime de 4,7 mil. euro.

Aviva a inregistrat anul trecut afaceri de 29 mil. euro. Ointentie similara, de transformare in sucursala, a anuntat recentsi asiguratorul AIG Romania, care isi va transfera businessul catresucursala AIG Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO