Bănci și Asigurări

Aviva si-a pregatit bani pentru ofensiva

22.01.2004, 00:00 22



Compania de asigurari de viata Aviva, membra a grupului britanic cu acelasi lume, se pregateste pentru o ofensiva puternica anul acesta, majorandu-si capitalul social cu 1,5 mil. dolari, pana la 17,5 mil. dolari.



Miza principala a lui 2004 va fi pozitionarea pe viitoarea piata a fondurilor de pensii, care inca asteapta cadrul legislativ necesar.



La sfarsitul anului trecut, Aviva a incheiat un parteneriat cu banca ABN AMRO Romania pentru distributia de produse de asigurare destinate clientilor companii.



Aviva a lansat de curand doua noi asigurari de grup care pot fi folosite pentru motivarea si fidelizarea angajatilor dintr-o firma.



In acest context, clientii companii reprezinta o tinta importanta pentru podusele firmelor de asigurari de viata, care pot fi incluse in pachetele salariale.



Unul din produsele noi, Acord, este o asigurare de tip unit-linked pe durata determinata. Angajatorul plateste primele de asigurare, iar acestea devin parte a programului salariatului de economisire pentru pensie privata. Dupa adoptarea legislatiei privind pensiile ocupationale, atat angajatorii cat si salariatii lor vor putea beneficia de deducerea contributiilor la fondurile de pensii, in limita echivalentului a cate 200 de euro, adica in total a 400 de euro pe an.



Anul trecut, din cele noua programe de investitii in valuta si lei administrate de Aviva, sapte au avut un randament pozitiv. Pe fondul aprecierii monedei europene, randamentul anual al programelor de investitii in euro a variat de la -8,08% (Conservator), -3,38% (Median) la + 1,99% (Suprem) si + 11,23 % (Actual).



Toate programele de investitii in dolari au inregistrat valori pozitive ale randamentelor. In cazul programului de investitii in lei (Practic), randamentul a fost de +16,43%, depasind rata oficiala a inflatiei de 14,1%.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO