Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat Crédit Agricole în vânzarea operaţiunilor din România către Vista Bank

Nadia Badea (partener) şi Loredana Ralea (counsel)

Nadia Badea (partener) şi Loredana Ralea (counsel)

Autor: Cristina Bellu

05.01.2021, 09:13 263

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă Crédit Agricole în tranzacţia privind vânzarea subsidiarei Crédit Agricole Bank România către Vista Bank, fosta Marfin Bank, deţi­nută acum de familia Vardinoyannis din Grecia.

Tranzacţia s-ar putea finaliza în prima parte a anului, după ce va fi supusă aprobării BNR şi Consiliului Concurenţei,

Echipa de avocaţi implicată în tranzacţie a fost coordonată de partenerul Nadia Badea şi a fost formată din counsel Loredana Ralea, Radu Costin şi Diana Crângaşu – senior associates, şi Alexandra Voicu - avocat.

Asistenţa acordată a vizat toate etapele procesului de vânzare, începând cu pregătirea documentelor necesare tranzacţiei, suport în procesul de selecţie a cumpărătorului - proces competitiv, consultanţă pe aspecte de reglementare, negociere şi semnarea acordului de vânzare.

Practica M&A şi Real Estate a Clifford Chance Badea are în portofoliu unele dintre cele mai importante tranzacţii locale şi regionale, asistând companii multinaţionale, fonduri de investiţii şi instituţii financiare globale fie de partea vânzătorului, fie de partea cumpărătorului.

În 2020, Chambers Europe a plasat din nou Clifford Chance în categoria firmelor de avocatură din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A şi Banking & Finance în Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO