Bănci și Asigurări

Avocaţii Dentons au oferit consultanţă băncilor care au acordat cea mai mare finanţare imobiliară sindicalizată din România, de 450 mil.euro, către companii din grupul AFI Europe

Avocaţii Dentons au oferit consultanţă băncilor care...

Autor: Roxana Rosu

09.01.2023, 16:39 363

Firma de avocatură Dentons a oferit consultanţă unui sindicat de creditori -- Erste Group Bank, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România şi Alpha Bank România – în acordarea unui credit garantat, fără recurs, în valoare de 450 de milioane de euro unor companii din grupul AFI Europe pentru refinanţarea portofoliului de centre comerciale din Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.

Această tranzacţie reprezintă cel mai mare credit imobiliar acordat până în prezent în România.

„A fost un privilegiu să avem ocazia de a pune la dispoziţie băncilor care au acordat acest credit experienţa noastră în finanţări imobiliare. Echipa noastră multi-jurisdicţională de drept financiar-bancar şi imobiliar a colaborat îndeaproape cu băncile şi echipa AFI Europe pentru a asigura finalizarea tranzacţiei. Suntem mândri că am încheiat anul 2022 cu un astfel de succes”, a menţionat Simona Marin, partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti.

Dentons a gestionat şi coordonat tranzacţia de finanţare de la etapa de structurare până la finalizare. Simona Marin a condus echipa juridică, fiind asistată de Cătălina Râcă (senior associate) şi Cristina Staicu (associate), de echipa departamentului de drept imobiliar – Bogdan Papandopol (partner), Isabela Gheorghe şi Diana Ceparu (associates) precum şi de avocaţi ai departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Amsterdam - Marcel Janssen (partner) şi Iris van Noort (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO