Bănci și Asigurări

Avocaţii de la NNDKP asistă OTP Bank Romania şi OTP Group în finanţarea dezvoltatorului imobiliar Exigent Property Investment cu 57,8 mil. euro. Creditul va susţine construcţia fazei 5 a ansamblului Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidenţial din Bucureşti

Avocaţii de la NNDKP asistă OTP Bank Romania şi OTP...

Autor: Cristina Bellu

17.03.2023, 08:51 361

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat OTP Bank România şi OTP Group în acordarea unei finanţări în valoare de 57,80 milioane de euro către Exigent Property Investment SRL pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidenţial Exigent Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidenţial din Bucureşti, situat în cartierul Militari.

NNDKP a acordat asistenţă băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanţă în legătură cu structurarea, negocierea şi execuţia documentaţiei complexe de credit, inclusiv cu privire la o linie de finanţare de 50 milioane de lei acordată de OTP Bank România în vederea susţinerii TVA-ului din cadrul proiectului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacţie a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar şi Finanţări, şi i-a inclus pe Cătălina Dan, Asociat, şi Alexandru Ciambur, Asociat Senior, din cadrul aceleiaşi practici.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1.288 de apartamente, se va întinde pe o suprafaţă de 27.314 mp de teren şi va avea aproximativ 144.200 mp construiţi.

Proiectul a fost construit în locul fostei fabrici bucureştene de pâine, Lujerul, şi al staţiei de betoane Holcim şi are livrate, până în prezent, în jur de 6.000 de apartamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO