Bănci și Asigurări

Avocatul Stan Tîrnoveanu de la Zamfirescu, Racoţi&Partners vorbeşte despre motivarea Curţii Constituţionale privind darea în plată a imobilelor: Creşterea cursului francului elveţian poate fi asociată la riscul supraadăugat şi să conducă la renegocierea creditelor

Stan Tîrnoveanu, avocat asociat senior la Zamfirescu, Racoţi&Partners

Stan Tîrnoveanu, avocat asociat senior la Zamfirescu, Racoţi&Partners

Autor: Claudia Medrega

27.01.2017, 00:05 709

Evoluţia ascendentă după ianuarie 2015 a cursului francului elveţian (CHF) ca monedă de credit ar putea fi asociată celor menţionate în decizia Curţii Constituţionale la riscul supra-adăugat în cazul legii dării în plată a imobilelor şi ar putea fi un motiv întemeiat pentru renegocierea  creditului, susţine Stan Tîrnoveanu, avocat asociat senior la Zamfirescu, Racoţi&Partners.

„În privinţa contractelor încheiate în CHF, părerea noastră este că instanţa constituţională a avut în vedere faptul că evoluţia ascendentă după ianuarie 2015 a cursului CHF ca monedă de credit ar putea fi asociată celor menţionate în decizie la riscul supraadăugat şi să conducă la rene­go­cierea/ rea­menajarea pres­taţiilor. Cu alte cu­vinte, ar putea fi un motiv în­temeiat pentru rene­gocierea creditului“, a răspuns Tîrnoveanu pen­tru ZF.

Curtea Consti­tuţională a publicat, în cele din urmă, în această lună, după o pe­rioadă de aşteptare, moti­varea deciziei referi­toare la legea privind darea în plată a imobilelor, act normativ care a generat dezbateri intense în ultimul an şi reacţii contradictorii la ni­velul întregii societăţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO