Bănci și Asigurări

AXA rămâne din nou fără cumpărător. ASF a respins achiziţia asigurătorului de către Certinvest

AXA rămâne din nou fără cumpărător. ASF a respins...

Autor: Anelis Baciu

03.07.2015, 12:54 980

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins în şedinţa de ieri proiectul privind achiziţia companiei de asigurări Axa Asigurări de către Certinvest, deoarece cumpăratorul nu are soliditatea financiară pentru a desfăşura activitatea de asigurare. ASF a invocate de asemenea, şi reputaţia şi integritatea potenţialului cumpărător. Tranzacţia de preluarea a Axa eşuează astfel pentru a doua oră, după ce din cauza problemelor financiare şi oferta cumpărătorului iniţial, Astra Asigurări, a fost respinsă.

AXA a intrat pe piaţa locală în 2010 după ce a cumpărat divizia de viaţă a Omniasig, asigurător pentru care a plătit sub 10 mil. euro. Francezii au investit, în total, circa 40 mil. euro în promovarea şi dezvoltarea reţelei de distribuţie şi aveau iniţial planuri mari şi intenţionau să urce între primii cinci asigurători de viaţă într-un interval de trei ani, dar nu au reuşit să-ţi facă loc pe piaţă, ajungând la un total de numai 40.000 de clienţi. Compania de asigurări a încheiat anul 2014 cu pierderi de 34 milioane de lei, potrivit Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO