Bănci și Asigurări

AXA: Vrem să ajungem între primii cinci în 3 ani

Autor: Ciprian Botea

12.05.2011, 23:56 451

AXA Life Insurance, companie intrată pe piaţa locală anul trecutprin preluarea Omniasig Life de către gigantul francez AXA, şi-apropus să devină unul din primii cinci jucători din piaţaasigurărilor de viaţă în funcţie de vânzările de poliţe noi până în2014.

La sfârşitul anului trecut, compania deţinea o cotă de piaţăde 1,6% şi se situa pe locul 11 pe segmentul asigurărilor de viaţă,o piaţă de aproximativ o jumătate de miliard de euro.

AXA şi-a lansat ieri oficial operaţiunile locale după ce înultimul an francezii şi-au construit reţeaua de vânzări şi audezvoltat portofoliul de produse.Totodată, grupul francez arecrutat în 2010 o nouă echipă de management, condusă de VioletaCiurel, fostă şefă a ING Asigurări.

AXA Life are în prezent un portofoliu de circa 45.000 decontracte de asigurare, majoritatea moştenite de la Omniasig.Asigurătorul are 110 angajaţi şi colaborează cu 500 de agenţi devânzări. Compania vrea să ajungă la sfârşitul anului la 600 deagenţi de vânzări şi o reţea teritorială de 30 de sucursale. Pânăacum au fost deschise doar patru unităţi teritoriale înCapitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO