Bănci și Asigurări

BAAR: Producătorii auto tind să scadă capacitatea cilindrică a autoturismelor, în timp ce puterea motoarelor creşte

BAAR: Producătorii auto tind să scadă capacitatea...

Autor: Mircea Nica

14.01.2020, 00:00 2733

O analiză realizată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), pe autoturismele cu poliţe de răspundere civilă auto (RCA) a scos în evidenţă tendinţa producătorilor auto de a scădea capacitatea cilindrică a maşinilor, în timp ce puterea motoarelor creşte, conform informaţiilor transmise de BAAR pe baza datelor tehnice agregate din AIDA în perioada ianuarie-septembrie 2019.

„Luând în considerare distribuţiile acestor carcateristici precum: capacitatea cilindrică a motoarelor şi puterea acestora pentru modele fabricate în ultimii 30 de ani, se constată faptul că anul în care capacitatea cilindrică a atins valoarea cea mai mare este 2001, iar cel în care puterea medie maximă a ajuns în poziţie de vârf este 2014. Puterea medie a motoarelor pentru autoturismele analizate este de 77,1 KW, iar capacitatea cilindrică medie este 1.694 cmc“, au transmis reprezentanţii BAAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO