Bănci și Asigurări

Banca Centrală din Australia vrea să diminueze ratele negative ale dobânzilor şi mai mult

Banca Centrală din Australia vrea să diminueze ratele...

Autor: Mircea Nica

09.03.2020, 00:00 154

Banca Centrală din Australia este sigură că va scădea şi mai mult ratele negative ale dobânzilor după ce indicele care reflectă procesul de producţie din China a scăzut, potrivit Bloomberg. 

Aşteptările celor mai mulţi analişti indică o reducere de 25 de puncte de bază a dobânzii-chei, iar aceştia văd o mică şansă de reducere cu 50 de puncte de bază. ìBanca va răspunde în principal riscului mare al unei recesiuni globale“, potrivit reprezentanţilor Băncii Centrale din Australia.

Oficialii băncii au subliniat evoluţia situaţiei la nivel global ca fiind un stimulent important pentru rezultatele politicilor. Goldman Sachs Group se aşteaptă la o scădere a dobânzii cu 25 de puncte de bază, urmând încă o scădere în luna aprilie. Pe de altă parte, China se îndreaptă spre cel mai prost trimestru după ce sectorul de producţie a raportat o activitate la cel mai scăzut nivel în februarie din cauza coronavirusului. Lichidităţile globale suferă cele mai mari scăderi din anul 2008.

Investitorii se uită către Rezerva Federală şi alte bănci centrale pentru a controla scăderile înregistrate în urma epidemiei de coronavirus. Slăbirea economiei Chinei are un efect negativ asupra turismului, agriculturii şi resurselor din Australia. Economia din Australia se bazează destul de mult pe China, iar două treimi din exporturi se duc în China. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO