Bănci și Asigurări

Banca Centrală din Elveţia a anunţat cea mai mare valoare a francului elveţian din ultimii 3 ani, cursul urcând la 1,07 franci/euro

Banca Centrală din Elveţia a anunţat cea mai mare...

Autor: Mircea Nica

28.01.2020, 00:00 314

Tensiunile dintre Iran şi Statele Unite ale Americii, împreună cu răspândirea coronavirusului din China au ridicat cursul francul elveţian până la 1,07 franci/euro, atingând cea mai mare valoare din ultimii 3 ani. 

Depozitele Băncii Centrale Elveţiene au crescut doar marginal pentru această săptămână, iar preşedintele băncii centrale Thomas Jordan, nu ia măsuri pentru combaterea acestei creşteri, conform Bloomberg.

Depozitele totale au crescut cu 0,22% ajungând la o valoare de 587 miliarde de franci (echivalentul a 605 mld. dolari) la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit datelor băncii centrale. În timp ce nu s-au înregistrat intervenţii din partea Băncii Centrale Eleveţiene, riscurile rămân aceleaşi.

Preşedintele băncii centrale din Elveţia, Thomas Jordan, a declarat că angajamentul de a vinde franci elveţieni în caz de nevoie rămâne viabil, conform Bloomberg. Săptămâna trecută, oficialii din zona euro şi-au exprimat optimismul privind stabilitatea economică, spunând că există semne de scădere a tensiunilor de comerţ globale şi o mică extindere a politicii fiscale. UBS Group şi-a modificat prognoza privind o scădere a ratelor dobânzilor pe care Banca Centrală din Elveţia ar fi urmat să o facă în luna martie.

„Banca Centrală Elveţiană tolerează un franc mai puternic, poate şi datorită mediului economic favorabil“, potrivit economistului Maxime Botteron de la Credit Suisse Group. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO