Bănci și Asigurări

Banca Centrală Europeană menţine nivelul actual al dobânzilor şi anticipează o reducere

Banca Centrală Europeană menţine nivelul actual al...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

25.07.2019, 16:19 256

Banca Centrală Europeană a menţinut în şedinţa de joi nivelul actual al dobânzilor, dar ia în calcul o reducere a acesteia, alături de posibilitatea relansării programului de relaxare contitativă. 

Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%. Dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Comunicatul BCE vorbeşte de un nou potenţial program de achiziţii de active şi anticipează că dobânda de politică monetară va rămâne la nivelul actual sau la un nivel mai scăzut cel puţin până în primul semestru din 2020, sau atâta timp cât va fi necesar pentru a se asigura o convergenţă sustenabilă a inflaţiei spre un nivel mai mic, dar apropiat, de 2% pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO