Bănci și Asigurări

Banca de Investitii si Dezvoltare apartine lui Sorin Ovidiu Vantu

16.10.2000, 00:00 171



Actionarul principal al Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID), banca a carei activitate a inceput in aceasta toamna, este omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, dar potrivit presedintelului BID, Nicolae Vacaroiu, nu exista nici o legatura intre banca si Gelsor sau FNI.

"Banca de Investitii si Dezvoltare nu are nici o legatura cu Gelsor si nici o legatura cu FNI", a spus Nicolae Vacaroiu la sfarsitul saptamanii trecute la Suceava, care a aratat ca banca are un capital social de 180 de miliarde de lei, iar Sorin Ovidiu Vantu este actionar majoritar cu peste 99% din actiuni.

"Acesti bani ai actionarului majoritar au fost justificati, in totalitate, la Banca Nationala, pe documente si extrase de cont", a spus Vacaroiu. El a adaugat ca a preluat managementul acestei banci cu conditia sa-si aleaga echipa.

"Eu sunt cel care m-am ocupat de tot ceea ce inseamna infiintarea bancii. Cred ca este cea mai buna echipa de profesionisti din tara, la ora actuala, din sistemul bancar si sper sa fie cea mai puternica banca in viitorii trei-patru ani", a mai spus Vacaroiu, care a adaugat ca BID, ce si-a inceput activitatea in urma cu o saptamana, este total independenta.

Vacaroiu a precizat ca speculatiile care se fac in ultima perioada potrivit carora BID este o banca politica sunt legate de faptul ca un vicepresedinte al PDSR a preluat managementul acesteia. "Din BID nu a plecat si nu va pleca nici un leu pentru vreun partid. Este o banca profesionala si atat", a subliniat Vacaroiu.

El a spus ca nu ia apararea lui Sorin Ovidiu Vantu care, in opinia sa, este un om de o inteligenta deosebita si un mare speculant. "Face bani din specularea mecanismelor care se pun in functiune. atie sa-si plateasca cei mai buni oameni si aparatul este format din cei mai buni oameni", a spus Vacaroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO