Bănci și Asigurări

Banca din Italia UBI vrea să plătească acţionarilor până în 2022, în medie, dividende de până 40% din profit

Banca din Italia UBI vrea să plătească acţionarilor...

Autor: Mircea Nica

19.02.2020, 00:00 105

Unione di Banche Italiane (UBI), a cincea cea mai mare bancă din Italia, are în plan să plătească, în medie, 40% din venituri acţionarilor pe parcursul celor trei ani din planul strategic, respectiv până în 2022, şi ar putea să mai facă o plată suplimentară în situaţia în care capitalul rămâne puternic, conform Bloomberg.

Totodată, UBI vrea să elimine 2.030 de poziţii din cadrul băncii şi va închide 175 de sucursale până în 2022. Această restructurare reprezintă circa 10% din totalul angajaţilor, iar banca vrea să reducă costurile de la 62,1% din venituri la 58,1% din venituri.

Banca preconizează o dublare a veniturilor băncii până în 2022 şi are în plan reducerea provizioanelor şi investiţii pe zona digitală. UBI se va concentra şi pe dezvoltarea mai puternică a segmentelor private şi corporate banking.

Victor Massiah, CEO al UBI, s-a bazat pe riscuri şi reducerea costurilor pentru a stimula profitul, în timp ce creşterea economică din Italia este destul de mică, iar ratele dobânzilor negative influenţează veniturile de bază.

UBI se aşteaptă la o vânzare a pachetelor de împrumuturi neperformante, care sunt evaluate la 800 mil. euro pentru anul 2020, aceasta urmând să fie ultima cesiune de datorii pe scară largă. Banca se aşteaptă la venituri nete de 665 mil . euro, comparativ cu 251 mil. euro la finalul anului 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO