Bănci și Asigurări

Banca Europeană de Investiţii acordă încă un împrumut de peste 21 milioane euro pentru izolarea termică a blocurilor din Sectorul 2 din Bucureşti

Banca Europeană de Investiţii acordă încă un...

Autor: Alex Ciutacu

07.10.2019, 14:51 555

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă un împrumut de 21,1 milioane de euro, reprezentând prima tranşă dintr-un ajutor de 63,6 milioane de euro, prin care este finanţată izolarea termică a blocurilor din Sectorul 2 din Capitală, potrivit instituţiei.

În total, 400 de clădiri rezidenţiale vor beneficia de eficientizarea energetică în cea de-a treia fază, pe lângă cele 452 de clădiri care au beneficiat de ajutor în primele două faze ale proiectului.

„Fondurile BEI vor ajuta la creşterea eficienţei energetice a 400 de clădiri rezidenţiale din Sectorul 2 din Bucureşti. Ca rezultat, consumul de energie scade, de aici scad şi emisiile şi poluarea, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Bucureşti”, spune Andrew McDowell, vicepreşedinte al BEI.

Până acum, BEI – Banca Uniunii Europene a probat finanţări totale de 613 milioane euro pentru a spori eficienţa energetică pentru 2.405 clădiri din mai multe sectoare ale Bucureştiului.

„Împrumutul semnat astăzi ne ajută să continuăm programul de reabilitare termică în România, care implică aproape 1.800 de blocuri ce sunt în diferite faze de execuţie, dintre care majoritatea sunt completate”, spune Mihai Mugur Toader, primarul sectorului 2.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO