• Leu / EUR4.9459
  • Leu / GBP5.7464
  • Leu / USD4.6730
Bănci și Asigurări

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare îşi extinde prezenţa în România şi deschide un birou regional în Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din ţară. Charlotte Ruhe, BERD: Vrem să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare îşi extinde prezenţa în România şi deschide un birou regional în Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din ţară. Charlotte Ruhe, BERD: Vrem să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania

Autor: Cristina Bellu

27.05.2022, 09:15 221

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat recent că şi-a extins prezenţa în România odată cu inaugurarea unui nou birou regional în Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din ţară.

„Deschiderea noului birou în Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru faţă de România. Am sprijinit sute de companii din întreaga ţară prin investiţii directe şi indirecte, precum şi prin proiecte de consultanţă, iar acum dorim să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania”, spune Charlotte Ruhe, Managing Director, Central and South Eastern Europe în cadrul BERD.

Situat în inima Transilvaniei istorice, Cluj-Napoca este o poartă de acces către trei regiuni strategice din România: nord-vest (unde este situat), centru şi vest. Oraşul Cluj-Napoca şi-a demonstrat capacitatea de a promova sectoarele din domeniul high-tech şi este recunoscut ca centru puternic de tehnologie a informaţiei (IT) şi centru academic de excepţie.

Biroul din Cluj-Napoca va sprijini în principal IMM-urile locale din regiune, prin consultanţă de specialitate, cursuri şi acces la finanţare.

Prin intermediul programului Advice for Small Businesses, finanţat în România de Uniunea Europeană şi de EBRD Small Business Impact Fund, Banca a sprijinit deja peste 900 de companii româneşti să acceseze consultanţă, companii printre care se numără lideri regionali în domeniul afacerilor, precum Arobs, Ciserom şi Unilact.

În România, BERD se concentrează pe finanţarea infrastructurii durabile, pe stimularea productivităţii în sectorul privat prin sprijinirea companiilor să se extindă şi să îmbunătăţească competenţele forţei de muncă, precum şi pe dezvoltarea sectorului financiar şi a pieţelor de capital.

Până în prezent, instituţia a investit aproximativ 9,7 miliarde de euro în economia ţării prin intermediul a 488 de proiecte.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9459
Diferență: -0,0243
Ieri: 4.9471
Azi: 4.6730
Diferență: -0,3731
Ieri: 4.6905
Azi: 5.7464
Diferență: -0,4073
Ieri: 5.7699
Azi: 4.8803
Diferență: -0,3492
Ieri: 4.8974