Bănci și Asigurări

Banca Internaţională de Investiţii a atras prin plasament privat 2,49 mld. coroane cehe (96,4 mil. euro), cu scadenţa la 3 ani şi dobândă anuală de 1,50%

Banca Internaţională de Investiţii a atras prin...

Autor: Cristina Bellu

19.04.2021, 11:28 237

Banca Internaţională de Investiţii (BII), fondată în 1970 de mai multe state printre care şi România, a anunţat luni că şi-a refinanţat biletele cu rată variabilă în coroane cehe (CZK) ajunse la scadenţă, cu o nouă emisiune de bilete în valoare de 2,499 miliarde CZK (96,4 milioane euro) cu o scadenţă de 3 ani şi un cupon anual de 1,50%.

Tranzacţia a fost intermediată de grupul austriac Erste Bank.

“Preţul after-swap în euro al emisiunii, care a fost plasată în cadrul Programului MTN al băncii, a fost stabilit  la  minus 0,041% p.a. Scăderea ulterioară a costului fondurilor băncii va aduce în cele din urmă beneficii întregii regiuni în care BII este prezentă”, notează anunţul băncii.

Volumul ofertei iniţiale a fost stabilit la 1,5 miliarde CZK, permiţând investitorilor în obligaţiunea BII ajunsă la scadenţă să îşi reînnoiască expunerea, dar în cele din urmă registrul de ordine a atins cifra de 3 miliarde CZK depăşind necesităţile de finanţare ale băncii şi atrăgând nouă investitori, inclusiv nume noi pentru BII.

„Suntem extrem de mulţumiţi de rezultatul pozitiv al tranzacţiei, mai ales de cererea investitorilor, care ne-a depăşit aşteptările. De fapt, tranzacţia noastră este una dintre cele mai mari tranzacţii plasate vreodată pe piaţa din Cehia de către un emitent care nu este ceh şi cea mai mare emisiune în CZK de către MDB într-un deceniu. Având un rating „A” de la toate agenţiile de rating, suntem un emitent unic care plasează obligaţiuni în valutele statelor noastre membre, oferind o opţiune bogată de diversificare pentru investitorii din regiune”, explică Jozef Kollar, Prim Vicepreşedinte responsabil cu DCM şi Trezoreria.

Banca Internaţională de Investiţii (BII) a fost fondată în 1970. În prezent, acţionarii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 şi are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody’s A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch BBBĂ, rating Dagong Europe A- (perspectivă stabilă), rating ACRA A (perspectivă stabilă).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO