Bănci și Asigurări

Banca Internaţională de Investiţii din Rusia a găsit la Bucureşti 13 cumpărători pentru bondurile de 111 mil. lei

 Banca Internaţională de Investiţii din Rusia a găsit...

Autor: Radu Bostan

12.10.2015, 18:21 877

Oferta de vânzare a obligaţiunilor de 111 milioane de lei emise de Banca Internaţională de Investiţii (BII) s-a închis luni seară, după primirea a 13 ordine de cumpărare.

Obligaţiunile vor plăti o dobândă de 4,1% şi au o maturitate de trei ani. Bondurile vor intra la tranzacţionare pe bursă sub simbolul IIB18 probabil pe 15 octombrie.

Oferta de obligaţiuni IIB s-a adresat exclusiv investitorilor calificaţi, respectiv fondurilor de investiţii, fondurilor de pensii private, băncilor, dar şi persoanelor fizice cu un portofoliu bursier de peste 2 mil. euro. Intermediarul ofertei a fost firma de brokeraj BT Securities, parte a grupului financiar Banca Transilvania.

Fondurile obţinute în urma acestei emisiuni de obligaţiuni vor fi folosite de BII pentru finanţarea businessurilor locale. Valoarea totală a finanţării acordate companiilor româneşti de către BII a ajuns la 35 milioane de euro în prezent, printre firmele finanţate recent numărându-se producătorul de cabluri Romcab şi Agricover.

BII a fost înfiinţată în 1970 de URSS şi mai multe state socialiste.

Fondurile proprii ale BII sunt în valoare de 374 milioane de euro, mare parte din activele băncii fiind plasate în Federaţia Rusă. Cel mai mare acţionar al băncii este Rusia cu o pondere de aproape 50% în capitalul plătit al băncii, statele membre ale UE controlând 47% din capital iar restul 3% revine statelor non-UE precum Vietnam, Mongolia şi Cuba.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO