Bănci și Asigurări

Banca Italiei acuză ING Bank şi îi cere să nu mai facă business cu clienţi noi: ING nu gestionează cum trebuie sistemele „antispălare de bani“

Banca Italiei acuză ING Bank şi îi cere să nu mai...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2019, 11:29 6552

Banca centrală a Italiei le-a cerut olandezilor de la ING să evite relaţiile de business cu clienţi noi după ce o grupul bancar a picat verificările pe mecanismele anti-spălare a banilor, potrivit Bloomberg.

Banca centrală a identificat nereguli în procesele creditorului olandez în timpul inspecţiei care a durat patru luni şi s-a finalizat în ianuarie, potrivit unei declaraţii de sâmbătă seara.

ING a anunţat separat că ia măsuri pentru a îmbunătăţi procesele şi pentru a îmbunătăţi managementul riscurilor de conformare, pe fondul unui program de îmbuntăţire a proceselor anunţat anul trecut după ce a plătit o amendă uriaşă.

Grupul olandez încearcă să treacă peste problemele de imagine pe care le-a căpătat în urma scandalului încheiat anul trecut, după ce creditorul a plătit o amendă de 775 milioane de euro pentru a pune capăt unor acuzaţii legate de spălări de bani şi de practici corupte.

Amenda a fost una dintre cele mai mare pe care le-au încasat creditorii olandezi, ceea ce a stârnit numulţumirea CFO-ului.

Numele ING a fost menţionat de Bloomberg şi în scandalul Troika Dialog, care implică bani murdari ruseşti. Ziarul local Trouw a scris la începutul lunii că sute de milioane de euro au trecut prin subsidiara din Rusia a grupului olandez într-o schemă de spălare de bani proiectată de Troika Dialog.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO