Bănci și Asigurări

Banca Naţională scoate la concurs şase posturi de referent de specialitate

Banca Naţională scoate la concurs şase posturi de...

Autor: Liviu Popescu, Claudia Medrega

06.11.2015, 00:00 662

Banca Naţională, în cadrul căreia lucrează aproximativ 1.900 de persoane, scoate la concurs şase posturi de referent de specialitate cu contracte de muncă pe durată nedeterminată.

Printre atribuţiile princiapele ale referentului de specialitate se numără participarea şi elaborarea proiectelor de reglementări prudenţiale aplicabile instituţiilor de credit în concordanţă cu cerinţele legislaţiei naţionale şi a UE, participa­rea la elaborarea de prezentări şi materiale de sinteză în domeniul reglementării activităţii instituţiilor de credit ce utilizează modele interne pentru acoperirea riscurilor.

BNR cere studii superioare absolvite cu examen de licenţă în ştiinţe economice, cu media de absolvire de minimum 8,5 şi menţionează că experienţa profesio­nală acumulată într-o instituţie de credit constituie avantaj. Documentele necesare înscrierii trebuie trimise pe site-ul de recrutare al instituţiei până pe 12 noiembrie.

Cheltuielile cu personalul în cadrul BNR au fost în 2014 de 277 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului 2013, potrivit raportului anual. Astfel, salariul mediu net în cadrul Băncii Naţionale a fost de circa 6.600 de lei în 2014, suma rezultând din împărţirea cheltuielilor cu personalul la numărul de angajaţi şi scăderea din suma rezultată a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO