Bănci și Asigurări

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a acordat un împrumut de 50 mil. euro către One United Tower pentru dezvoltarea afacerii în România

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a...

Autor: Mircea Nica

17.02.2021, 00:00 401

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a acordat un împrumut în valoare de 50 mil. euro către One United Tower pentru a facilita dezvoltarea infrastructurii de afaceri în România, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii BSTDB.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect ce reprezintă o investiţie majoră în sectorul construcţiilor din România în mijlocul pandemiei, proiect care va dezvolta oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în Bucureşti“, a transmis Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB. Scopul împrumutului acordat de BSTDB este de a finanţa costurile de dezvoltare ale One Tower, o clădire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixtă One Floreasca City, dezvoltat recent pete terenul unei foste hale industriale din capitală. Costul total al proiectului este de 54 mil. euro, iar o parte va fi utilizată pentru a refinanţa costurile aferente dezvoltării proiectului până în prezent, suportate de acţionari.

Clădirea One Tower, care urmează să fie inaugurată în prima jumătate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbană care implică şi o componentă rezidenţială şi vizează obţinerea certificării globale WELL pentru sănătate şi bunăstarea oamenilor. În acelaşi timp, proiectul urmează să primească certificarea verde LEED Patinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru clădiri. Firma globală de avocatură Dentons a consiliat tranzacţia în calitate de consilier juridic extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO