Bănci și Asigurări

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre finanţează cu 900 mil. euro industriile afectate de criza COVID-19

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre...

Autor: Cristina Bellu

25.03.2020, 10:23 270

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţia financiară înfiinţată de 11 state din zona Mării Negre inclusiv România, a decis să reorienteze finanţarea de aproximativ 900 mil. euro, planificată pentru noi operaţiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele şi industriile cele mai afectate în criza provocată de infecţia COVID-19.

“În condiţiile actuale critice şi a schimbărilor de percepţie a pieţei privind riscurile şi lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici şi mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, şi să ofere sprijinul de care ţările membre şi întreprinderile noastre au nevoie. Vom oferi asistenţă tehnică suplimentară clienţilor afectaţi pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului”, transmit reprezentanţii băncii.

Instituţia financiară se va concentra pe asistenţa acordată municipalităţilor, companiilor de producţie, de utilităţi şi a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Membri BSTDB sunt România, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Turcia şi Ucraina. Cu sediul la Salonic (Grecia), banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO