Bănci și Asigurări

Banca rezultată dintr-o tranzacţie Banca Transilvania - Bancpost va ataca poziţia de lider deţinută de BCR

Banca rezultată dintr-o tranzacţie Banca Transilvania -...

Autor: Claudia Medrega

20.09.2017, 00:07 8686

Disputată între Banca Transilvania şi alţi investitori, fondurile americane Varde şi J.C. Flowers, achiziţia Bancpost, instituţie de credit cu o cotă de piaţă de apro­ximativ 3%, a devenit o miză importantă.

În perspectiva preluării Bancpost, Banca Tran­silvania ar ajunge la o felie de 16% din piaţa locală, ame­ninţând poziţia BCR, cea mai mare bancă după ac­tive, care avea la sfârşitul anului trecut o cotă de piaţă de 16,3%.

Analiştii au anticipat că vânzarea Bancpost va atrage un interes ridicat din partea investitorilor, având în vedere baza mare de clienţi pe care o are. Cu toate acestea o bancă de dimensiunea Bancpost poate crea dificultăţi în ceea ce priveşte integrarea.

Dacă ar prelua Bancpost, banca din Cluj şi-ar majora şi cota de piaţă pe credite, dar şi baza de depozite şi ar putea să ajungă la aproximativ 3 milioane de clienţi.

După mai multe luni de discuţii, Eurobank, acţionarul principal al Bancpost, şi bancherii lor de investiţii care se ocupă de această tranzacţie, Mediobanca şi HSBC, au selectat Banca Transilvania pentru negocierile finale. Banca Transilvania a informat recent oficial că discuţiile privind achiziţia Bancpost continuă, iar finalizarea nego­cierilor este estimată pentru finalul lunii octombrie.

Banca Transilvania a mizat pe cartea achiziţiilor şi are experienţa unei preluări. În 2014, Banca Transilvania a cumpărat Volksbank într-una dintre cele mai mari tranzacţii de preluare de pe piaţa bancară românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO