Bănci și Asigurări

Banca Românească a lansat aplicaţia BROM Pay care permite autentificarea biometrică pentru plăţile on-line

Banca Românească a lansat aplicaţia BROM Pay care...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2020, 14:05 329

Banca Românească a lansat aplicaţia BROM Pay prin intermediul căreia clienţii posesori de carduri se pot autentifica biometric pentru plăţile on-line.

Prin intermediul aplicaţiei BROM Pay, atunci când clientul initiază plata în cadrul unui magazin online, pe ecranul telefonului apare o notificare de tip push prin accesarea căreia se deschide o pagină de autorizare biometrică. Confirmarea biometrică a tranzacţiei se face prin atingerea senzorului de amprenta al telefonului sau prin altă metodă de autentificare biometrică disponibilă pe telefon (recunoaştere facială, iris sau voce).

Banca nu stochează datele biometrice ale clientului, acestea rămânând în continuare pe telefonul utilizatorului.

În aplicaţia biometrică BROM Pay utilizatorul poate vizualiza atât tranzacţiile online efectuate, cât şi informaţii despre fiecare tranzacţie în parte.

Pentru ca o tranzacţie să fie autentificată biometric, comerciantul la care se efectuează tranzacţia sau procesatorul de tranzacţii al comerciantului trebuie să fie înrolat în protocolul de securitate 3DSecure. În cazul în care acesta nu este înrolat, clientul nu primeşte notificarea de tip push şi tranzacţia se efectuează prin flux normal, nesecurizat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO