Bănci și Asigurări

Banca Românească a acordat un credit de 1,48 mil.lei firmei Rexton Group Ploieşti pentru producţia de măşti şi combinezoane de protecţie, acesta fiind primul contract semnat în cadrul programului IMM Invest

Banca Românească a acordat un credit de 1,48 mil.lei...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2020, 16:24 435

Compania Rexton Group din Ploieşti a primit un credit de investiţii în valoare de 1,48 milioane lei şi o linie de credit pentru finanţarea capitalului de lucru de un milion lei de la Banca Românească, acesta fiind primul contract semnat în cadrul programului IMM Invest.

Firma va demara producţia de măşti, combinezoane de protectie şi alte echipamente specializate, necesare în prevenţia răspândirii COVID-19.

“Avem doar un Plan A pentru fabrica noastră – mergem mai departe, ne adaptăm şi nu ne oprim. Programul IMM INVEST ne ajută în egală măsură să creăm încă 15 locuri noi de muncă, să ne stabilim o tintă pentru cifra de afaceri din acest an la nivelul anului 2019 şi să contribuim cu produse critice în lupta împotriva efectelor din planul sănătăţii publice a pandemiei cu COVID-19. Investiţiile pe care le vom face vor fi direcţionate spre utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără aţă - pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvenţă - şi în echipamente moderne de croit cu laser. Nu în ultimul rând, linia de credit pentru finanţarea capitalului de lucru va asigura aprovizionarea cu materii prime necesare procesului de producţie, plata salariilor şi a taxelor", a afirmat Victor Purţuc, Directorul General al Rexton Grup.

Compania a raportat afaceri de 11,8 milioane lei în 2018 şi un profit net de 330.567 lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Banca Românească va beneficia de peste 340 milioane lei din plafonul total al garanţiilor alocate de către Ministerul Finanţelor Publice pentru programul IMM Invest, derulat prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN).

Valoarea maximă a creditelor acordate prin acest program este de până la 10 milioane de lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

Autorităţile estimează că peste 40.000 de IMM -uri vor accesa finanţări şi vor fi salvate cel puţin 500.000 de locuri de muncă.

”România este singura ţară din Uniunea Europeană care are aprobată schema de ajutor de stat cu garanţii în nume şi cont stat de până la 90%, iar dobânda, comisionul de risc şi comisionul de garantare sunt 0”, a declarat Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM

În prima săptămână de la lansarea programului au fost analizate 54.872 de cereri, dintr-un total de 67.433 solicitări înscrise în aplicaţia www.imminvest.ro, iar un număr de 25.675 solicitări ale IMM -urilor au fost transmise la bănci pentru aprobarea acordului de finantare.

Reprezentanţii BĂncii Româneşti consideră că prin accesarea acestor fonduri puse la dispoziţia companiilor locale de către statul român, acestea au posibilitatea de a-şi continua sau chiar dezvolta activitatea, de a menţine şi crea noi locuri de muncă, şi implicit, de a contribui la atenuarea efectelelor macro-economice negative ale pandemiei COVID-19.

Compania Rexton Grup a fost fondată în 2007, are ca obiect de activitate fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru femei şi are în prezent 140 de angajaţi. Produsele fabricate în Ploieşti ajung pe rafturile unor nume de marcă precum Next, Zadig & Voltaire, ASOS sau Mrs Selfridge.

MM Invest este un program guvernamental care vine să ajute firmele mici şi mijlocii afectate de criza coronavirusului să asigure capital de lucru şi de investiţii.

Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoarea creditelor obţinute de firme de la bănci. De asemenea, statul subvenţio­nează dobânda pentru aceste credite, însă doar până la sfârşitul acestui an, subvenţionarea pentru anii următori fiind posibilă doar dacă prognoza de creştere economică este mai mică decât creşterea din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO