Bănci și Asigurări

Banca Românească avea depozite de 900 mil. euro în septembrie

Banca Românească avea depozite de 900 mil. euro în...

Autor: Ciprian Botea

26.11.2014, 00:00 161
Banca Românească, un jucător de talie medie din sistemul bancar, aflat în proprietatea grupului elen National Bank of Greece (NBG), a ajuns la finalul lunii septembrie la un volum de depozite atrase de la clientelă de circa 900 mil. euro, similar cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu nivelul de la jumătatea anului, creşterea este de circa 3%, potrivit datelor publicate de grup la Atena. Volumul depozitelor atinsese un maxim de 930 mil. euro anul trecut, dar scăzuse la 860 mil. euro în primăvară.
 
Banca a reuşit în ultimii doi ani să recupereze o parte din depozitele pierdute în 2010 şi 2011, când criza datoriilor suverane ale statului elen aflată la apogeu şi-a pus amprenta puternic asupra afacerilor locale ale băncillor greceşti. Faţă de nivelul record atins în 2009, depozitele atrase de la clientelă de Banca Românească sunt mai mici cu circa 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO