Bănci și Asigurări

Banca Românească: „Prima casă“ încă susţine 90% din vânzările de credite imobiliare

Banca Românească: „Prima casă“ încă susţine 90% din vânzările de credite imobiliare

Dan Grigoriu, head of retail products în cadrul Băncii Româneşti: „Prima casă“ are un avantaj faţă de alte credite şi anume avansul de 5%. Sigur, este si un pic de mit aici. Avansul mediu este de 10%, dar este un avantaj.

Autor: Andra Oprescu

04.11.2014, 00:06 380
Numai 10% din creditele noi pentru achiziţia de locuinţe acordate de Banca Românească, un jucător de talie medie din sistemul bancar, sunt produse din oferta standard a băncii, grosul vân­zărilor fiind reprezentat în continuare de finanţările prin programul Prima casă.
 
„Ponderea a fost aceeaşi de când a început acest program (în vara anului 2009 – n. red). Nu am văzut schimbări în ultima vreme, continuăm să vindem ambele produse, dar raportul rămâne constant“, a declarat Dan Grigoriu, head of retail products în cadrul Băncii Româneşti.
 
Pe ansamblul pieţei, creditele Prima casă reprezintă apropae 50% din stocul de credite imobiliare, iar multe bănci spun că, pe vânzări noi, raportul între creditele standard şi cele garantate de stat a început să se echilibreze în ultimul an.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO