Bănci și Asigurări

Banca Românească a fost scoasă din nou la vânzare după eşecul tranzacţiei cu grupul ungar OTP. Până acum, s-au arătat interesaţi trei investitori, dintre care unul este o surpriză, fiind o mare familie din Grecia

Banca Românească a fost scoasă din nou la vânzare...

Autor: Cristian Hostiuc

05.09.2018, 00:07 8055

Banca Românească, deţinută de grupul elen National Bank of Greece, a fost scoasă din nou oficial la vânzare după eşecul înregistrat în primăvară când Banca Naţională a României s-a opus achiziţiei acestei bănci de către grupul ungar OTP.

Procesul de vânzare este condus în continuare de divizia de investiţii de la Londra a Credit Suisse.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, până în prezent au venit trei investitori interesaţi de Banca Româ­nească, respectiv fondul de investiţii J.C. Flowers, care a cumpărat Piraeus Bank România, Patria Bank prin fondul de investiţii AxxessCapital şi familia Vardinogiannis, cea care a cumpărat Marfin Bank România.

Conform calendarului, ofertele neangajante trebuie depuse până pe 24 septembrie, după care se intră în data-room. Cei trei investitori interesaţi încearcă să îşi majoreze cota de piaţă prin noi achiziţii, având în vedere că o creştere organică durează extrem de mult şi este extrem de costisitoare.

Grupul NBG încearcă să vândă Banca Românească până la finalul anului.

Respingerea achiziţiei Băncii Româneşti de către OTP a fost o surpriză deoarece BNR mai aprobase două achiziţii de bănci în România de către grupul ungar - RoBank şi Millennium Bank. După anunţul BNR de respingere a achiziţiei, OTP a renunţat să se lupte cu BNR, conformându-se deciziei.

Banca Românească se situa la finalul anului 2017 pe locul 14 în sistem, cu active de 6,2 mld. lei (1,3 mld. euro) şi cu o cotă de piaţă de 1,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO