Bănci și Asigurări

Banca rusă de stat VTB primeşte o lovitură din partea hackerilor. Instituţia a suferit mai mare atac DDoS din istoria sa

Banca rusă de stat VTB primeşte o lovitură din partea...

Autor: Dorin Oancea

06.12.2022, 12:11 101

A doua bancă din Rusia, VTB, a fost lovită de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, a anunţat marţi, avertizând asupra dificultăţilor temporare de accesare a aplicaţiei mobile şi a site-ului său, dar asigurându-şi clienţii că datele lor au rămas în siguranţă, scrie Reuters.

VTB, deţinută de stat, a declarat că respinge atacul de tip DDoS, în care hackerii încearcă să inunde o reţea cu volume neobişnuit de mari de trafic de date pentru a o paraliza.

"Infrastructura tehnologică a băncii este supusă unui atac cibernetic fără precedent din străinătate", a declarat VTB într-un comunicat. "Cel mai mare nu doar în acest an, ci în toată perioada în care banca a funcţionat".

Entităţile guvernamentale şi companiile de stat ruseşti au fost vizate din cauza evenimentelor din Ucraina, site-urile web ale Kremlinului, ale companiei aeriene de pavilion Aeroflot şi ale principalului creditor Sberbank fiind printre cele care au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces.

Hackerii au întârziat, de asemenea, începerea discursului preşedintelui Vladimir Putin la un forum economic emblematic, la începutul acestui an.

Între timp, hackerii pro-ruşi au revendicat sau au fost învinuiţi pentru atacuri asupra unor site-uri web şi infrastructuri din Lituania, Norvegia şi Statele Unite, în acest an.

VTB a declarat că majoritatea atacurilor au provenit din străinătate, dar că este deosebit de îngrijorată de traficul provenit de la adrese IP ruseşti. VTB a precizat că va preda toate adresele IP ruseşti identificate autorităţilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO