Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a ajuns la credite de 11 mil. euro acordate prin iniţiativa Jeremie

Banca Transilvania a ajuns la credite de 11 mil. euro...

Autor: Andra Oprescu

21.10.2014, 00:00 805

Banca Transilvania a acordat anul acesta firmelor mici şi mijlocii (IMM) credite de 11 milioane de euro prin iniţiativa Jeremie a Comisiei Europene, din această sumă 9 milioane de euro fiind credite de investiţii şi restul finanţări pentru capitalul de lucru şi extinderea afacerilor. Avantajul acestui program constă în reducerea la jumătate a dobânzilor şi comisioanelor. Totodată, sunt necesare din partea clientului garanţii pentru 70% din valoarea împrumutului. Şi alte bănci au semnat acorduri pentru acest program, printre acestea fiind CEC Bank, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Ţiriac Bank sau ProCredit. Iniţiativa Jeremie permite statelor membre şi regiunilor din Uniunea Europeană să dedice resurse naţionale şi din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Împrumuturile sunt cofinanţate în proporţie de 50% de Fondul European de Investiţii (FEI). Astfel, fiecare firmă care accesează finanţări prin acest program beneficiază de o dobândă la jumătate din dobânda standard a băncii la care face împrumutul. Suma  maximă a împrumuturilor prin această iniţiativă este de echivalentul în lei a 150 milioane de euro, sumă care este distribuită în mod egal pentru anii 2014 şi 2015. Iniţiativa Jeremie este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO