Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a cumpărat credite de la Bank of Cyprus de sub 2 milioane euro. Ciprioţii trebuie să-şi lichideze operaţiunile din România până în 2017 şi vând pe bucăţi

Anul trecut Bank of Cyprus a raportat o pierdere de 6,7 milioane de lei, în scădere de la 36 mil. lei în 2014.

Anul trecut Bank of Cyprus a raportat o pierdere de 6,7 milioane de lei, în scădere de la 36 mil. lei în 2014.

Autor: Anelis Baciu

18.05.2016, 00:05 1026

Bank of Cyprus a mai făcut un pas spre exitul de pe piaţa locală vânzând un portofoliu de credite de retail către Banca Transilvania. Ciprioţii intenţionează să-şi lichideze operaţiunile din România până la sfârşitului lui 2017 şi vând pe bucăţi.

Banca Transilvania a preluat la începutul acestui an un portofoliu de credite de retail de la Bank of Cyprus în valoare de 7,95 milioane de lei, echivalentul a sub 2 milioane de euro, potrivit datelor publicate în rapoartele financiare ale băncii din Cluj.

„La data de 29 februarie 2016 a fost finalizată tranzactia de achiziţie a unui portofoliu de credite de retail de la Bank of Cyprus. Valoarea justă a portofoliului achiziţionat a fost de 7,95 milioane de lei (1,8 mil. euro)“, precizează BT.

Portofoliul preluat de Banca Transilvania are astfel o valoare neglijabilă în businessul administrat de aceasta şi reprezintă mai puţin de 0,5% din creditele de retail acordate de bancă în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO