Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a dat credite de 160 milioane euro pentru 23.000 de medici. 80 de oameni din bancă lucrează numai pe linia de credite pentru cabinetele medicale

Foto Shutterstock

BT: Credite pentru medici de 160 mil. €

Autor: Liviu Chiru

08.06.2011, 23:36 473

Banca Transilvania (BT), singura bancă de top cu capitalmajoritar privat românesc, are în sold finanţări de 644 mil. lei(155 mil. euro) acordate prin "divizia pentru medici".

"Medicii trebuie să fie antreprenori în meseria lor. Aceşti banisunt folosiţi pentru start-up-uri, dotarea unui cabinet medical", aspus Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania,într-o conferinţă organizată în colaborare cu Colegiul Medicilordin România.

Divizia pentru medici a devenit operaţională în 2007, iar înprezent are în portofoliu 23.000 de medici şi cabinete medicale.Rekkers spune că pentru anul acesta a planificat o creştere cu 20%a plasamentelor făcute de divizia pentru medici.

Robert RekkersBanca Transilvania s-a poziţionat de maimulţi ani ca un jucător dedicat susţinerii întreprin­zătorilorromâni şi este singura bancă de top care a creat o divizie dedicatămedicilor.

În prezent divizia are o echipă de 80 de consilieri din domeniulbancar, dar şi medical şi o reţea de zece unităţi dedicatecolaborării cu medicii. Oferta pentru medici este însă disponibilăprin toată reţeaua de 540 de unităţi ale BT. Pe această nişă aserviciilor pentru medici concurează şi Libra Bank, un jucător detalie mică, în timp ce mai multe bănci mari urmăresc segmentulprofesiunilor liberale prin oferte speciale, însă nu au linii deafaceri dedicate.

În altă ordine de idei, Rekkers spune că revenirea economiei seproduce greoi. "Avem de lucru, dar este în continuare o perioadămarcată de provocări, inclusiv pe plan extern. Există cerere decredite, dar nu extraordinară."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO