Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a majorat creditarea cu 32% în T1/2022 şi a obţinut un profit de 307,5 mil. lei. Omer Tetik, CEO: Ne bucură că românii şi-au continuat planurile, iar BT a crescut susţinut creditarea

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania: Banca Transilvania a dovedit că poate susţine, indiferent de context, planurile clienţilor săi, atât prin finanţări care au crescut, cât şi prin investiţii în tehnologie.

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania: Banca Transilvania a dovedit că poate susţine, indiferent de context, planurile clienţilor săi, atât prin finanţări care au crescut, cât şi prin investiţii în tehnologie.

Autor: Claudia Medrega

09.05.2022, 10:00 278

♦ Activitatea şi veniturile băncii sunt peste estimări şi peste buget, iar rezultatul net este în linie cu bugetul, după cum spune şeful Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, a obţinut în primul trimestru (T1) din acest an un profit net de 307,5 mil. lei, în scădere faţă de câştigul din T1/2021, iar profitul net consolidat al Grupului BT a ajuns la  400,3 mil. lei, potrivit informaţiilor anunţate de bancă la Bursa de Valori Bucureşti.

Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării. Şi cheltuielile operaţionale au fost în creştere.

„România a început anul plin de incertitudini şi mai provocator ca oricând. 2022 a venit cu turbulenţe macroeconomice, cu o situaţie geopolitică regională complicată, creşteri de preţuri şi probleme logistice. În acest context, Banca Transilvania a dovedit că poate susţine, indiferent de context, planurile clienţilor săi, atât prin finanţări care au crescut, cât şi prin investiţii în tehnologie. Activitatea şi veniturile băncii sunt peste estimări şi peste buget, iar rezultatul net este în linie cu bugetul. Ne bucură că românii şi-au continuat planurile, iar BT a crescut susţinut creditarea şi operaţiunile“, a declarat Omer Tetik, Director General al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO