Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru a prelua Volksbank

Banca Transilvania are undă verde de la Consiliul...

Autor: Ciprian Botea

17.03.2015, 17:28 1187

Banca Transilvania, care semnase la finalul anului trecut un acord un acord de preluare a subsidiarei locale a Volksbank, a primit avizul Consiliul Concurenţei pentru a finaliza această tranzacţie. Banca mai aşteaptă acum avizul Băncii Naţionale pentru a putea prelua controlul asupra Volksbank.

“Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică  nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Consiliul Concurenţei emisese anterior o derogare de la prevederile legii, care îi permitea Băncii Transilvania să se implice în găsirea de soluţii pentru clienţii cu credite în franci elveţiei ai Volksbank, afectaţi puternic de deprecierea monedei elveţiene.

Oficialii Băncii Transilvania estimau recent că preluarea Volksbank ar putea avea loc într-un interval de două luni. Noua entitate ar urma să ajungă la o cotă de piaţă de 13% şi ar concura cu BRD pentru poziţia a doua din sistemul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO