Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţă: Vom avea o atitudine proactivă, ne vom susţine clienţii, lucrăm deja la diferite formule de sprijin şi vom găsi cele mai bune soluţii pentru a ieşi din impas. Avem resursele necesare. Horia Ciorcilă, preşedinte: Este interesul tuturor ca economia României să fie susţinută de către stat, bănci şi de oricine o poate face

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţă:...

Autor: Cristian Hostiuc

16.03.2020, 16:00 15365

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa românească, a anunţat luni că va avea o atitudine proactivă şi îşi va susţine clienţii care au luat credite, pentru că acum interesul este ca întreaga economie a României să iasă cu bine din această situaţie.

”Vom găsi împreună cu clienţii noştri, persoane fizice şi IMM-uri, cele mai bune soluţii pentru a ieşi din impas, pentru a-i ajuta să îşi relanseze activitatea imediat ce contextul o va permite. Este o situaţie nouă şi unică, iar noi vrem să ajutăm. Trebuie să avem cu toţii un interes comun: bunul mers al României de astăzi, dar şi de mâine”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, la o solicitare a ZF privind un comentariu legat de contextul actual.

El spune că Banca Transilvania are resursele necesare, iar echipele băncii au experienţă în implementarea diferitelor formule de sprijin pentru clienţii care au credite.

Ciorcilă spune că este în interesul tuturor ca economia României să fie susţinută de către stat, bănci şi de oricine o poate face.

Horia Ciorcilă este preşedintele Consiliului de Administraţie de mai bine de 20 de ani, el fiind unul dintre fondatorii băncii, în 1994, la Cluj. Cu el la conducere, BT a trecut şi prin criza precedentă, de acum 10 ani, reuşind să câştige teren şi să ajungă numărul 1 pe piaţă, susţinându-şi clienţii, atrăgând alţii noi, când alte bănci îşi retrăgeau poziţiile.

Horia Ciorcilă este şi cel mai mare acţionar individual la băncii.

Mai jos aveţi declaraţia integrală a lui Horia Ciorcilă, dată pentru ZF, la solicitarea de a comenta situaţia actuală şi cum va reacţiona banca în relaţia cu clienţii, persoane fizice şi companii:

“Vom face totul pentru binele românilor, al economiei şi al României.

Vom avea o atitudine proactivă şi de susţinere pentru companii şi pentru clienţii creditaţi pentru că acum solidaritatea a devenit obiectivul principal. 

Vom găsi împreună cu clienţii noştri persoane fizice şi IMM-uri cele mai bune soluţii pentru a ieşi din impas, pentru a-i ajuta să îşi relanseze activitatea imediat ce contextul o va permite.

Este o situaţie nouă şi unică, iar noi vrem să ajutăm. Trebuie să avem cu toţii un interes comun: bunul mers al României de azi, dar şi de mâine.

Avem resursele necesare, iar echipele noastre au experienţă, sunt dedicate şi implementează acum diferite formule de sprijin pentru clienţii care au credite. Prin felul lor, antreprenorii sunt capabili să găsească soluţii în orice context, însă este o situaţie unică. 

Un mare semn de apreciere avem pentru toţi angajaţii noştri care s-au mobilizat şi îşi aduc contribuţia.

Îi admirăm şi respectăm pe cei care sunt în linia întâi: personalul medical - doctori şi asistenţi - şi oamenii care menţin deschise serviciile de care avem nevoie.

Mulţumim tuturor celor care muncesc pentru binele celorlalţi. Este interesul tuturor ca economia României să fie susţinută de către stat, bănci şi de oricine o poate face”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO