Bănci și Asigurări

Banca Transilvania contraatacă pe piaţa creditării ipotecare prin lansarea unei oferte cu dobânda fixă de 5,90% timp de 5 ani, aplicabilă şi la creditele noi şi pentru credite refinanţate de la alte bănci

Banca Transilvania contraatacă pe piaţa creditării...

♦ De exemplu, la un credit ipotecar refinanţat la Banca Transilvania de 275.000 de lei pe 30 de ani (360 de rate egale), cu dobânda de 5,90%, rata lunară este 1.631 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 7,74% ♦ Valoarea totală de plată ajunge la 718.587 lei, conform simulărilor băncii ♦ Oferta Băncii Transilvania este valabilă până în 14 iunie.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, a lansat o ofertă de creditare ipotecară/refinanţare oferind o dobândă de 5,90%, fixă în primii 5 ani, aplicabilă atât pentru creditele noi, cât şi în cazul refinanţărilor de la alte bănci, noua ofertă de credit ipotecar fiind valabilă până în data de 14 iunie.

Această ofertă vine într-un context în care băncile încearcă să revigoreze piaţa creditării ipotecare, lovită de creşterea dobânzilor. La creditele ipotecare noi în lei dobânda medie la nivel de sistem bancar a urcat în martie 2023 la 8,37% după ce în 2022 a fost sub 8%, iar în decembrie 2021 coborâse la 4%.

Concret, oferta Good Vibes Only lansată de Banca Transilvania presupune o dobândă fixă de 5,90% în primii 5 ani la creditele ipotecare noi în cazul clienţilor care încasează venitul la Banca Transilvania şi/sau dacă refinanţează la BT credite de la alte bănci, ulterior dobânda fiind variabilă, IRCC+2,5 pp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO