Bănci și Asigurări

Banca Transilvania cumpără Idea Bank de la polonezii de la Getin Holding pentru 43 de milioane de euro

Banca Transilvania cumpără Idea Bank de la polonezii de...

Autor: Liviu Popescu

03.06.2021, 00:07 1634

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mânia, a cumpărat Idea Bank de la polonezii de la Getin Holding într-o tranzacţie de 43 de milioane de euro şi care include şi operaţiunile de leasing şi brokeraj. Tranzac­ţia, de care potrivit informaţiilor ZF a fost inte­resată şi Vista Bank, a fost anunţată miercuri-seară la Bursa de Valori de la Bucureşti.

„Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 02 iunie 2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank“, se arată în anunţul băncii de la Cluj.

În cadrul tranzacţiei BT dobândeşte şi participaţii în ca­pitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Ro­mânia, respectiv Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare. „Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro“, se arată în documentul publicat la Bursa de la Bucureşti.

Atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la fina­lizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul grupului financiar BT, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO