Bănci și Asigurări

Banca Transilvania încheie primele 9 luni din 2022 cu un profit net de 1,44 mld. lei, în uşoară scădere cu 2%. Creditele nete au au făcut un salt de 41%, până la 63,2 mld. lei, în timp ce veniturile operaţionale au ajuns la 3,8 mld. lei, în creştere cu 18,8%

Autor: Mircea Nica

19.11.2022, 11:29 1467

♦ În perioada ianuarie-septembrie BT a acordat 206.000 de credite populaţiei şi firmelor, însemnând o creştere a soldului cu aproximativ 11,7 mld. lei ♦ Depozitele clienţilor au ajuns la 113,4 mld. lei în primele nouă luni din 2022, cu 17,4% în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut la finalul primelor nouă luni din 2022 un profit net de 1,44 mld. lei, în uşoară scădere cu 2% , comparativ cu câştigul record din aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor din raportul băncii.

Deşi câştigul obţinut de Banca Transilvania în primele nouă luni din 2022 a înregistrat o scădere uşoară rămâne la un nivel semnificativ comparativ cu profitul obţinut în primele nouă luni din ultimul deceniu. „Am continuat creşterea constantă a numărului clienţilor şi tranzacţiilor, cu o dinamică mult peste media pieţei. Am crescut susţinut şi am finanţat companiile şi oamenii, în ciuda faptului că piaţa financiară este mai plină de incertitudini ca oricând şi costurile de finanţare şi cerinţele de capital sunt factori suplimentari care induc incertitudine în economie. Rămânem şi pe viitor ataşaţi de obiectivul nostru - de a fi principalul susţinător al economiei şi al statului, pentru dezvoltarea României“, afirma ömer Tetik, director general al BT.

În ceea ce priveşte întregul grup al Băncii Transilvania, profitul net a ajuns la finalul lunii septembrie 2022 la 1,67 mld. lei, nivel similar cu cel din primele nouă luni din 2021. Diferenţa dintre cele două rezultate este în primele nouă luni din 2022 profitul net al subsidiarelor şi participaţiilor de capital a fost mai mare cu 21,5%, ajungând la 237 mil. lei, ceea ce a compensat scăderea profitului băncii cu 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO