Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, liderul bankingului local, se îndreaptă spre o cotă de 20% din piaţă după ce cumpără şi Idea Bank, a treia achiziţie după Bancpost şi Volksbank. Getin Holding pleacă după 7 ani din România

Banca Transilvania, liderul bankingului local, se...

Autor: Claudia Medrega

04.06.2021, 07:30 1928

♦ Dacă celelalte achiziţii au fost pentru a consolida businessul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online Idea Bank, ca parte a grupului financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking, spune Horia Ciorcilă, preşedintele boardului Băncii Transilvania ♦ Valoarea tranzacţiei prin care grupul Banca Transilvania cumpără entităţile Idea de pe piaţa locală este de 213 mil. lei lei (43 mil. euro).

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mânia după active, care a mizat în ultimii ani pe creşterea orga­ni­că, dar mai ales pe cartea achiziţiilor, con­tinuă să cumpere bănci de pe piaţa locală, Idea Bank fiind a treia achiziţie după ce a preluat Bancpost şi Volksbank.

În perspectiva preluării Idea Bank - cea mai importantă entitate din portofoliul local al polonezilor de la Getin Holding,  -, Banca Transil­va­nia ar ajunge la o felie de circa 19% din piaţa locală, adică aproape o cin­cime din activele sistemului bancar ro­mâ­nesc, detaşându-se de celelalte bănci.

Consiliul de administraţie al Băn­cii Transilvania a aprobat în 2 iunie per­fec­tarea tranzacţiei pentru achi­ziţio­narea întregului pachet de ac­ţiuni deţinut de Getin Hol­ding Group în capitalul social al Idea Bank. În cadrul tranzacţiei grupul Banca Tran­sil­vania cumpără atât Idea Bank din România, cât şi Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO