Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, liderul bankingului local, se îndreaptă spre o cotă de 20% din piaţă după ce cumpără şi Idea Bank, a treia achiziţie după Bancpost şi Volksbank

Banca Transilvania, liderul bankingului local, se...

Autor: Claudia Medrega

07.10.2021, 09:30 1570

♦ Finalizarea tranzacţiei Banca Transilvania - Idea Bank intră în linie dreaptă, după primirea aprobărilor de la Consiliul Concurenţei şi BNR ♦ Grupul polonez Getin Holding, care controla Idea Bank, pleacă după circa 7 ani din România l Miza cumpărării Idea Bank pare să fie partea de digitalizare, respectiv bankingul online.

Finalizarea tranzacţiei prin care Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, preia pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la entităţile Idea pe piaţa românească intră în linie dreaptă, după primirea aprobărilor de la Consiliul Concurenţei şi BNR, şi urmează integrarea celor două entităţi.

Ieri, Consiliul Concurenţei a comunicat că a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania preia tot pachetul deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din cadrul societăţilor Idea Investment, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare. „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal“, a transmis Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO