Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a majorat creditarea cu 41% în S1/2022 şi a obţinut profit de 907 mil. lei. ömer Tetik, CEO: Am continuat finanţarea economiei şi a statului. Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate şi oferim clienţilor dobânzi competitive, în timp ce avem cea mai bună dinamică în atragerea de noi clienţi.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate şi oferim clienţilor dobânzi competitive, în timp ce avem cea mai bună dinamică în atragerea de noi clienţi.

Autor: Claudia Medrega

29.08.2022, 09:00 307

În perioada ianuarie-iunie Banca Transilvania susţine că a acordat aproape 140.000 de credite persoanelor fizice şi companiilor, în valoare de 14,2 mld. lei Pentru programele guvernamentale IMM Invest şi AGRO IMM Invest, dar şi în alte scheme de garantare pentru IMM-uri lansate în 2022, valoarea totală finanţată a fost de peste 2,8 mld. lei.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru (S1) din acest an un profit net de 907 mil. lei, în uşoară creştere faţă de câştigul din S1/2021, iar profitul net consolidat al grupului BT a fost de peste 1 mld. lei, potrivit informaţiilor anunţate de bancă la Bursa de Valori Bucureşti.

Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării. Şi cheltuielile operaţionale au fost în creştere.

„Am continuat în primul semestru finanţarea economiei şi a statului, în condiţiile în care oferim randamente bune pentru economiile păstrate la BT. Am ajuns la noi recorduri ale tranzacţiilor atât în ceea ce priveşte plăţile cu cardurile, cât şi operaţiunile companiilor, pe fondul creşterii activităţii băncii. Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate şi oferim clienţilor dobânzi competitive, în timp ce avem cea mai bună dinamică în atragerea de noi clienţi“, a declarat ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO