Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,5 mil. lei după nouă luni din 2020, în scădere cu 35%. Ömer Tetik, CEO: Ne dorim creşterea finanţărilor acordate de BT, pentru a susţine economia şi creşterea băncii. Creditele acordate de Banca Transilvania au înregistrat o creştere de 3,5%, în timp ce veniturile au fost în uşoară scădere

Ömer Tetik, CEO la Banca Transilvania: În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume şi poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce şi oportunităţi pentru România şi acesta este şi un avantaj pentru noi, pentru că nimeni nu cunoaşte piaţa mai bine decât noi, ca bancă românească.

Autor: Claudia Medrega

21.11.2020, 11:39 940

♦ Considerând potenţialele efecte viitoare ale crizei de sănătate şi economice, costul riscului la finalul trimestrului trei din 2020 a fost de 1,68% ♦ În 9 luni din 2020, soldul provizioanelor a crescut cu 16,2% până la 2,94 mld. lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2019.

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de cre­dit după active de pe piaţa bancară ro­mâ­neas­că, a obţinut după pri­mele nouă luni din 2020 un pro­fit net de 901,5 mil. lei, în scădere cu 35% com­pa­rativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comparativ, după primele nouă luni din 2019, banca din Cluj înregistra un salt al câştigului de peste 40%.

Diminuarea profitului din acest an a venit pe fondul diminuării veniturilor, în contextul efectelor crizei corona­viru­su­lui, cu toate că s-a înregistrat o creş­tere a creditării faţă de perioada ianuarie - septembrie 2019, dar o influ­enţă asupra rezultatului a venit şi de la provizioanele mai mari constituite din cauza crizei coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO