Bănci și Asigurări

Banca Transilvania recompensează cu acţiuni gratuite angajaţii cu performanţe deosebite în 2018

Banca Transilvania recompensează cu acţiuni gratuite...

Autor: Roxana Rosu

31.05.2019, 12:00 2228

Banca Transilvania va acorda gratuit 30 milioane de acţiuni angajaţilor cu performanţe deosebite în activitatea profesională, respectiv membrii ai Consiliului de Administraţie, ai conducerii, directori, dealeri şi angajaţi din subsidiare.

Consiliul de Administraţie a aprobat distribuirea acţiunilor în şedinţa de joi, în baza unei hotărâri a acţionarilor din aprilie 2018. 

Astfel, acţionarii BT au aprobat pe 25 aprilie 2018 achiziţionarea de către societate, de pe piaţa de capital, de acţiuni proprii, în cadrul unui program stock option plan în vederea implementării unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puţin 3 ani, precum şi plata unor remuneraţii fixe.

Potrivit hotărârii, acţiunile sunt destinate salariaţilor care au avut rezultate deosebite în  2018, au dat dovadă de implicare deosebită în realizarea obiectivelor băncii, acceptă condiţionările planului de fidelizare/stock option plan aprobat de Consiliul de Administraţie, au o conduită morală, profesională şi socială în acord cu standardele Băncii, adoptate prin Codul de Conduită. 

Acţiunile TLV se tranzacţionau vineri după-amiază la preţul de 2,295 lei, în creştere cu 0,66%. De la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 13,7%, în urma unor tranzacţii de 1,4 mld. lei, emitentul ajungând la 10,9 mld. lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO