Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, tranzacţii de 250 milioane de lei de la bursa de la Bucureşti cu 10 minute înainte de închiderea şedinţei de vineri. Preţul, în scădere cu 1,6%. Posibil fondurile pieţelor emergente să fi ajuns în sfârşit la Bucureşti

Banca Transilvania, tranzacţii de 250 milioane de lei de...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2020, 18:27 2007

Cu doar 10 minute înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, 18 septembrie 2020, lichiditatea pe Banca Transilvania s-a majorat cu 250 milioane de lei, la circa 287 milioane de lei, în urma unor schimburi de acţiuni pe care un analist le cataloghează ca fiind “neobişnuit” de mari pentru închiderea şedinţei, dat fiind şi preţul în scădere cu 1,6%.

Astfel, în sistemul bursei de la Bucureşti vineri după-amiază au fost înregistrate tranzacţii de 250 milioane de lei, realizate toate la ora 17:50:22, probabil fiind vorba de ETF-uri investite cu doar o zi înainte de promovarea bursei de la Bucureşti.

“Neobişnuit de mari pentru închidere”, comentează Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest Focşani, tranzacţiile din ultimele 10 minute de la BVB. “Înainte de începerea preînchiderii pur şi simplu preţul a început să coboare, până la 2,465 lei pe acţiune, după care la un moment dat ask-ul era destul de firav. Odată ce a sunat gongul pentru preînchidere au început să să apară ordine pe market şi valori mari dar la preţuri cu discrepanţă pe preţul de referinţă”, spune el.
 

De altfel vineri în piaţă au fost înregistrate şi tranzacţii speciale, precum 165 milioane de lei cu Electrica, 52 milioane de lei cu Transelectrica, 28 mil. lei cu Conpet Ploieşti. Indicele BET a scăzut cu 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO