Bănci și Asigurări

Banca Transilvania va încerca să plaseze obligaţiunile RCS în lei pe piaţa locală

Banca Transilvania va încerca să plaseze obligaţiunile...

Autor: Cristian Hostiuc

07.10.2016, 00:03 7990

Cel mai probabil, procesul de vânzare a unui sfert din companie deţinut de acţionarii minoritari ar urma să aibă loc la începutul anului viitor, asta şi în funcţie de rezultatele vânzării de obligaţiuni, unde trebuie strânsă o sumă foarte mare.

După mai multe săptămâni de discuţii, conform unor surse din piaţă, grupul RCS a decis să vândă şi obligaţiuni în lei, în procesul de restructurare a datoriilor şi atragerea unor finanţări suplimentare, operaţiune estimată la 800-900 milioane de euro.

RCS vrea să-şi restructureze datoriile, pentru a beneficia de dobânzile mai mici de pe piaţă şi de posibilitatea obţinerii unor scadenţe mai mari.

În vara acestui an, RCS a angajat un grup de bănci să se ocupe de această operaţiune, în paralel cu posibilitatea unei listări la bursă.

Conform site-ului Mârşanu.ro, de plasarea obligaţiunilor se ocupă JPMorgan, Deutsche Bank, Citi, ING, Société Générale, UniCredit şi Banca Transilvania. De vânzarea acţiunilor se ocupă Citi, Deutsche Bank, Wood, Raiffeisen şi BRD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO