Bănci și Asigurări

Banca Transilvania vrea să acorde o acţiune gratuită la 10 deţinute prin majorarea capitalul social cu 574 mil. lei

Banca Transilvania vrea să acorde o acţiune gratuită...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2021, 18:24 4153

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, intenţionează să-şi majoreze capitalul social cu 574 mil. lei din profitul net al anului 2020 şi să acorde astfel o acţiune gratuită la 10 acţiuni deţinută, potrivit calculelor ZF din convocatorul publicat joi la bursa de la Bucureşti.

“Majorarea capitalului social se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2020, în sumă de 573.769.971 lei, prin emiterea unui număr de 573.769.971 acţiuni, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune, în beneficiul acţionarilor înregistraţi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare ce va fi stabilită de AGA (propunere 10 septembrie 2021)”, se arată în convocator.

De asemenea acţionarii băncii de la Cluj, printre care şi fonduri de pensii dar şi SIF-uri, sunt chemaţi să aprobe şi un program de răscumpărare de până la 35 milioane de acţiuni la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 3,5 lei. Spre comparaţie joi TLV a închis la 2,4 lei pe unitate, ceea ce înseamnă că programul de răscumpărare de acţiuni are un preţ maxim mai mare cu 46%.

“Aprobarea datei de 10 septembrie 2021 ca data de înregistrare şi a ex-date – 9 septembrie 2021, pentru identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor AGEA, inclusiv dar fără a se limita la dreptul de a beneficia de acţiunile gratuite care se vor emite în urma majorării capitalului social. Aprobarea datei de 13 septembrie 2021 ca data a plăţii pentru acţiunile gratuite care se vor emite în urma majorării capitalului social”, sunt alte puncte pe ordinea de zi.

Vineri după-amiază acţiunile TLV scădeau cu 0,8% pe un rulaj de aproape 4 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO